Preminuo Džordž Ros Robertson

Preminuo je Džordž Ros Robertson, glumac najpoznatiji po ulozi šefa Hursta u Policijskoj akademiji, prenosi Mirror. Imao je 89 godina.

Život

Izvor: index.hr

Subota, 04.02.2023.

13:24

Default images

Vest o glumčevoj smrti potvrdila je njegova porodica. Džordž je preminuo u bolnici u Torontu.

Inače, Džordž je rođen u Ontariju 1933. godine. Školovao se na Univerzitetu Kolumbija gde je upoznao suprugu Adel s kojom je bio u braku 61 godinu. Uvek je smatrao da mu je gluma "suđena" pa je nastavio da radi u pozorištu nakon školovanja.

Tokom 60-ih i 70-ih imao je manje uloge u filmovima "Rosemary's Baby", "Airport" i "Norma Rae". Osamdesetih je pak glumio poznatog šefa u Policijskoj akademiji. Džordž je otišao nakon šest filmova, odbivši da ostane za poslednji. Kasnije je glumio i u filmu "The Reagans" i miniseriji "The Path To 9/11".

Dok je radio na svojoj glumačkoj karijeri, Džordž se bavio i humanitarnim radom. Bio je ambasador UNICEF-a u kojem je i 1990. dobio nagradu Deni Kej UNICEF Kanada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: