- Vesti -

Alka Vuica: "Mi smo jedna srećna porodica"; Sin: "Mama me budi sa toplom pitom od sira"

Posle tridesetak godina, napokon na okupu.

Izvor: hello magazin
Podeli

Alka Vuica jedna je od najautentičnijih pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni. Za njen buran i uzbudljiv život pretesna bi bila samo jedna biografska knjiga. Vezivali su je za mnoge poznate i uspešne muškarce – Bajagu, Gorana Bregovića, Adija Karaselimovića iz „Srebrnih krila“, a u zbirci njenih najvećih ljubavi našao se i Vuk Veličković, poznat pod umetničkim imenom Vuk Vidor, koga je upoznala 1988. godine. Nisu ostali zajedno, ali su i danas bliski prijatelji, za šta je najzaslužniji njihov sin. Sin Alke Vuice nasledio je mamine muzičke gene.

Sve uspešniji di-džej i producent studirao je u Londonu, gde se upoznao sa Sajmonom le Bonom, frontmenom grupe "Djuran djuran", u čijem je domu neko vreme i živeo. Poznat je pod umetničkim imenom Strapazoot, sa akcentom na repu i hip-hopu. Alka ne otvara često vrata svog intimnog sveta, ali novogodišnji praznici ipak su posebna prilika. Tako je javnosti pokazala deo atmosfere iz svog doma. Tu je, naravno, bio i Arijan, koji o majci uvek govori u superlativu.

"Beskrajno je poštujem, samim tim što je samohrana majka. Zahvalan sam joj što me je donela na svet u uslovima koji nisu bili nimalo laki, ali je opet sve učinila da se osećam srećno i da budem tu gde jesam. Čitavog života bila mi je i ostaće uzor, nadasve ljudski i roditeljski. Prema mami sam oduvek osećao ljubav i ponos. Ljubav, jer je ljubav uvek davala i jer sam u njoj plivao. Ko ne zna Alku, ne zna šta je ljubav, ona jednostavno sija iz nje i svima je nesebično deli. Ponos, zato što je uvek bila ponosna i svoja, uspešna, ali i nepotkupljiva", istakao je Arijan jednom prilikom kada se Alka našla u centru skandala, a njegove reči prenela je "Slobodna Dalmacija".

"Nikada joj ništa nije teško. I usred noći da mi spremi palačinke, da priča sa mnom o bilo čemu, da ugosti i poslednjeg gosta kao da je prvi, da spase nečiju vezu od propasti, da priča satima i danima sa nesrećnima, da se bori za ženska prava sa prijateljima, ali i neprijateljima, da piše pesme do jutra i onda me probudi s toplom pitom od sira, da se vrati sa svirke u pet i vozi me u školu ili bilo gde..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu