- Vesti -

"Ne naručujte pivo sa prva tri prsta na Kosovu"

Na pitanje "Šta apsolutno ne bi trebalo raditi prilikom posete vašoj zemlji?", jedan korisnik platforme "Quora" odgovorio je kroz nekoliko stavki šta treba izbegavati na tzv. Kosovu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prva od, kako je on napisao, "nekoliko malih grešaka" koje stranci ponekad čine, jeste naručivanje tri piva u baru, "pomoću palca, kažiprsta i srednjeg prsta".

"To je simbol srpskih ultranacionalista (pa i neonacista) i mi ne volimo te ljude. Bilo koja druga kombinacija prstiju je u redu (možete čak koristiti obe ruke)", objasnio je korisnik koji se predstavio kao Roland Bartetzko.

Uz to je postavio i fotografiju iz ratnog filma "Inglourious Basterds", na kojoj je Majkl Fasbender, koji tumači lik britanskog tajnog agenta Arčija Hikoksa, u sceni sa tri prsta.

"Budući da si Nemac, Rolande, kako izbeći započinjanje brojanja prstiju palcem? To je bila jedna od prvih stvari koje sam naučio u nemačkoj gostionici", na šta mu je Bartetzko odgovorio:

"U početku sam koristio obe ruke: dva prsta (palac i kažiprst) jednom rukom, a zatim palac druge ruke. Tri piva!"

Dalje, on je naveo i ostale stavke koje su "ne" na Kosovu.

- Ne treba ulaziti u kuću obuven, jer kako kaže, Kosovo je "bez ulične obuće u kući" zemlja;

- "Grlimo se kao Francuzi, ali se ne ljubimo (barem ne stranci)";

- "Izbegavajte da pričate o politici! S druge strane, sport je dobra tema";

- "Nemojte reći da su Rita Ora i Dua Lipa iz Britanije i da su Britanke, Odavde su (zaista jesu)! A rvač Džon Sina je takođe Albanac, iako nije. Isto važi i za (navodno) albansko poreklo mnogih drugih glumaca, pevača i političara. Ne pokušavajte da ubedite ljude da svi ti slavni ljudi nemaju albansku krv!", napisala je osoba koja stoji iza imena Roland Bartetzko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu