Hrvati imaju novu reč za ćevape – restoran ih već tako zove

Zagrebački restoran "Insta@Food" predstavio je gastronomski novitet – mljevenike. Ako vas mljevenici podsećaju na jelo koje već postoji, u pravu ste. Reč je o ćevapima.

Život

Izvor: RTS

Četvrtak, 30.09.2021.

09:48

Hrvati imaju novu reč za ćevape – restoran ih već tako zove
Foto: Shutterstock/Samo Trebizan

Vlasnik zagrebačkog restorana kaže da su se na novi naziv odlučili da ne bi uvredili komšije.

"S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike", kaže za hrvatske medije Domagoj Delač, vlasnik restorana "Insta@food".

Prema njegovim rečima, dugo su isprobavali sastojke za mljevenike kako bi došli do savršenstva.

"Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan", istakao je Delač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

639 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: