- Vesti -

Trobojke u Studenjaku u znak dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Beograd, 14. septembra 2021. godine - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave tradicionalno će obeležiti i Ustanova Studentski centar „Beograd“, zajedno sa studentima koji su u toku dana u Studentskom gradu simbolično istakli trobojke na svim objektima u sklopu Studenjaka.

Izvor: B92
Podeli
Foto:Promo
Foto:Promo

Ovim povodom, postavljeno je čak 1.200 zastava, a inicijativu su podržale i studentske organizacije.

Takođe, kako bi obeležili 15. septembar, u okviru Studentskog grada, na platou kod fontane biće istaknuta velika nacionalna zastava, dok će sa okupljenim studentima razgovarati direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon. Dođaj organizuju CEROB, SKONUS i Ustanova Studentski centar Beograd.

Predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić rekla je da je organizacija u razgovoru sa studentima odlučila da Dan jedinstva obeleži isticanjem trobojke u svim univerzitetskim gradovima u Srbiji. „Smatram da je poruka koju mladi šalju jako važna jer potvrđuje da je mladima stalo do naše države i naših nacionalnih simbola“, dodala je.

Foto:Promo
Foto:Promo

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo tradicionalno obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kada se obeležava godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu. Ponosni smo što, zajedno sa svim našim studentima u najvećem studentskom gradu na Balkanu, ali i u drugim domovima u sklopu Studentskog centra, uvek obeležimo nacionalne praznike koji su od velikog značaja za jačanje identiteta, razvoj kulturnih vrednosti i nacionalne pripadnosti kod mladih“, istakao je direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 153 idi na stranu