Vedrana Rudan o "crncu Đokoviću": "Britanci misle da su belji od WC šolje oprane Domestosom"

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan osvrnula se u svom najnovijem autorskom tekstu na svom blogu na vest da je Novak Đoković pozitivan na koronavirus, ali i efekat koji je ta vest proizvela na svetsku javnost.

Život

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2020.

16:26

Vedrana Rudan o
Foto: GettyImages/Srdjan Stevanovic

Kako ona smatra, Đoković i ekipa imali su sasvim human plan - da pomognu ljudima da zaborave na čemerne dane koronavirusa. Međutim, kao i obično, stvari ne krenu uvek onako kako su zamišljene.

Kako se Rudanova izrazila, svetski mediji su iskoristili to što je Đoković zaražen da se obruše na njega, a na svakom njegovom meču oseća se mržnja "belaca". Pod belcima", u ovom slučaju, Rudanova smatra "Britance koji misle da su belji od WC šolje okupane Domestosom".

Takođe, kako je napisala, iako je najbolji, Đoković je za zapadnjake pre svega "balkanac, crnac i divljak, a ova priča došla im je kao poručena". Prema njenim rečima, "ni Đoković ni Ivanišević nisu nimalo krivi - ovo je dokaz da se može nešto lepo učiniti za zajednicu kad se "Hrvat" i "Srbin" udruže.

Rudanova smatra da će Đokoviću, ako bude ostao na vrhu, biti još teže, jer "u belom svetu 'crncu' ne pomaže ni kad osvoji Vimbldon". Na tom tronu "crnac" postaje crnja na koga se svaki "civilizovani", zapadnjački pas sme pos**ti, piše.

"Srećom, Đoković je žilav lik. Nemam nikakve veze s njim. Pa ipak, kad digne pehar u zrak, ja crnkinja osjećam se bolje", zaključuje Vedrana Rudan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: