"Kažnjeni" otac: "Shvatili smo da komšiji smeta kada dete protrči"

Nova odluka o kućnom redu u Beogradu izaziva veliku buru u javnosti u proteklih mesec dana. Iako zvanično još uvek nije stupila na snagu, jedan Beograđanin je već dobio kaznu koja je mnoge ostavila u čudu...

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

11:00

Foto: Printscreen / TV Prva

Nenad Elezović je platio kaznu zbog toga što je njegovo dvogodišnje dete, igrajući se, trčalo kroz stan. Kazna, odnosno opomena u iznosu od 2.500 dinara, koju je platio, zapravo je posledica "sukoba" sa komšijama, koja je trajala duže vreme.

Elezović kaže da zgrada u kojoj stanuje sa porodicom ima nešto slabiju izolaciju, pa se često može čuti "svaka buka iz svakog stana, čak i malo glasniji govor".

"Komšije koje stanuju ispod nas su, kada je dete prohodalo i postalo živahnije u igri, počele da se žale da buka dolazi iz našeg stana. Ja sam više puta pitao komšiju kakva je ta buka, ali on nije znao da mi objasni. U jednom trenutku, mi smo shvatili da mu smeta kada dete protrči, jer se tada poprilično čuje to 'tutnjanje'. Kada sam pokušao da mu objasnim, on mi je rekao da se ne žali na dete nego na buku", priča "kažnjeni" otac.

Jednoga dana oko pola devet ujutro porodici Elezović je na vrata došla patrola policije, zbog prijave da se u njihovom stanu "premešta nameštaj".

Komšije su se, inače, oko godinu dana unazad dolazile na njihova vrata i želile se na buku, pa je na njihov poziv policija nekoliko puta dolazila da opominje Elezoviće. Česta pojavljivanja policije na vratima Nedanov stariji sin je počeo da doživljava veoma stresno, zbog čega su ga roditelji vodili i kod doktora.

Kako se ova priča završila pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

392 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: