- Vesti -

Stiven Fraj u nevolji zbog izjave na irskoj televiziji

Popularni britanski glumac i voditelj Stiven Fraj trenutno se nalazi pod istragom zbog izjave na irskom TV kanalu RTE One iz 2015. godine, prenosi Independent.

Podeli
Foto: RTÉ / Youtube screenshot
Foto: RTÉ / Youtube screenshot

Gostujući u emisiji "The Meaning of Life", Fraj je govorio o tome šta bi rekao Bogu da ikad dobije priliku da ga sretne.

“Rak kod dece? Šta je s tim? Kako se usuđuješ da stvoriš svet u kojem postoji takva mizerija? To nije naša krivica, to nije u redu. To je krajnje zlo”, rekao je.

Pročitajte još: "Bog je zli, kapriciozni, monstruozni manijak"

Jedan od gledalaca požalio se na prisustvo bogohuljenja na televiziji, a zbog Zakona o kleveti koji je u Irskoj donet 2009. godine, Fraj bi mogao da bude osuđen za uvredu.

Žalba je podneta 2015. godine, ali je istraga tek odnedavno u toku.

Podsećamo, ovo nije prvi put da slavni voditelj upadne u neprilike zbog svojih izjava.

Fraj se prošlog aprila izvinio za to što je izjavio da bi žrtve seksualnog zlostavljanja “trebalo da odrastu”.

“Nemam simpatiju prema vašem samosažaljenju, jer je samosažaljenje jedna od najružnijih ljudskih emocija”, izjavio je tada.

Vesti

Do you feel lucky, punk?: Tako je govorio Prljavi Hari

Legendarni Klint Istvud je ovog 31. maja napunio 87. godina. Čak i da nikada niste gledali "Prljavog Harija", vrlo je verovatno da ste u nekom trenutku svog života čuli ili čak izgovorili čuvenu rečenicu prljavog inspektora Harija Kalahana: "Do you feel lucky, punk?".

Vesti sreda 31.05. 21:37 Komentara: 51

"Lažov": Pesma posvećena Terezi Mej sve popularnija u Britaniji

Pesma u kojoj se britanska premijerka Tereza Mej kritikuje i naziva lažovom napreduje na listi najslušanijih pesama ove nedelje, uprkos odbijanju britanskog radija BBC da je objavi. Pesma "Lažov, lažov GE2017" se trenutno nalazi na trećem mestu, saopštila je kompanija koja objavljuje listu najslušanijih singlova.

Vesti sreda 31.05. 19:58 Komentara: 10

Koje su boje trenutaka iz istorije?

Foto kolorizacija, odnosno naknadno bojenje starih fotografija, zahteva pedantno istraživanje kako bi se došlo do preciznih informacija o svakom i najsitnijem detalju koji se na njima nalazi, od boja uniformi, znakova, vozila, do dominatnih boja modnih stlova proteklih epoha.

Vesti sreda 31.05. 18:21 Komentara: 3

Ajnštajn je bio u pravu: Važno otkriće o crnim rupama

Kada se kosmički materijal suviše približi crnoj rupi, na horizontu događaja biva progutan i nestaje iz vidljivog dela svemira. Naučnici su sada potvrdili i da sve crne rupe imaju horizont događaja u još jednom uspešnom testu za Ajnštajnovu opštu teoriju relativnosti.

Vesti sreda 31.05. 11:12 Komentara: 53
strana 1 od 161 idi na stranu