- Vesti -

Istraživao porodično stablo i otkrio da mu je deda – Staljin

Jurij Davidov kaže da su glasine o njegovoj baki i Staljinu kružile godinama, a svoju potvrdu dobile su nakon što je jedan član Staljinove porodice pristao na DNK testiranje.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Wikimedia Commons / public domain
Foto: Wikimedia Commons / public domain

Baka Lidija Platonovna Pereprigina živela je sa Staljinom tokom njegovog egzila u Sibiru. S 15 godina rodila mu je dete, koje je nedugo zatim umrlo. Godinu dana kasnije, 1916, rodila je dečaka Aleksandra. Pre nego što se Aleksandar rodio, Staljin je već napustio Sibir i započeo svoj politički uspon, piše Express UK.

Pošto je znao da ima sina, naredio je zvaničnicima da ga potraže, ali oni nisu uspeli da saznaju ništa – Lidija se nakon njegovog odlaska udala za Sibirca Jakova Semenoviča Davidova.

“Samo četiri godine nakon što se udala, Lidija je u novinama ugledala Staljinov portret. Prepoznala je oca svog sina, ali budući da je već bila u braku, odlučila je da ćuti i zaboravi tu avanturu”, izjavio je istražitelj Sirotenko.

Mali Aleksandar ubeležen je kao sin Lidije i Jakova Davidova 1917. Kad je odrastao, dobio je dvoje dece. Jedno od to dvoje dece je i danas 67-godišnji Jurij Davidov.

“Početkom sedamdesetih, kad mi je bilo oko 20 godina, mama i tata pozvali su me u sobu na ozbiljan razgovor. Tada su mi rekli sve i zamolili me da o tome ne pričam”, rekao je Jurij.

Konačna potvrda svega došla je nakon što je zvanični Staljinov unuk Aleksandar Burdonski pristao da uradi DNK test i tako pomogne u razrešenju ove zapetljane priče.

Podsetimo, nedavno smo pisali o Staljinovoj unuci koja živi u SAD. Kris Evans je ćerka Svetlane Alilijeve, jedine Staljinove ćerke koja je šezdesetih godina pobegla iz SSSR-a u Ameriku. Unuka bivšeg diktatora voli oružje, tetovaže i tešku šminku.

Not sure this is the result he was hoping for...

Posted by Daily Express on Tuesday, April 5, 2016

strana 1 od 170 idi na stranu