Život

Utorak, 08.07.2014.

23:01

Ema Votson promoviše ravnopravnost žena

Britanska glumica Ema Votson, najpoznatija po ulozi Hermione u seriji filmova o Hariju Poteru, imenovana je danas za novog ambasadora dobre volje UN-a sa zadatkom da promoviše ravnopravnost polova, objavila je Svetska organizacija.

Izvor: Tanjug

Default images

"Prava žena su tako tesno povezana s onime što ja jesam, što je tako duboko, lično ukorenjeno u mom životu, da ne mogu da zamislim uzbudljiviju priliku da i sama tome doprinesem", rekla je 24-godišnja glumica.

Ona će raditi na jačanju uloge žena u društvu i zalagati se za obrazovanje devojčica u zemljama poput Bangladeša i Zambije.

Filmovi u kojima je Ema Votson igrala poslednjih deset godina "zaradili" su više od 5,4 milijardi dolara širom sveta. Ema je u maju diplomirala na prestižnom Braun Univerzitetu, na fakultetu za englesku književnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: