Vesti -

Seksualno vaspitanje u školama u Vojvodini

U deset srednjih škola u Vojvodini uvodi se seksualno vaspitanje kao pilot-projekat, najavila je danas pokrajinska sekretarka za omladinu i sport Marinika Čobanu.

Izvor: Beta
Podeli

Projektom će biti obuhvaćeno deset škola, sa ukupno 40 odeljenja, i sa 1.200 đaka, kazala je Čobanu za Radio-televiziju Vojvodine.

Ona je dodala da je deo đaka delimično već upoznat sa seksualnim obrazovanjem, pre svega preko društvenih mreža, što je ocenila kao nedovoljno znanje.

Marinika Čobanu je kazala da seksualno vaspitanje za sada neće biti obavezni školski predmet.

"Nadam se da ćemo nakon godinu dana primene ovog projekta dokazati da ovaj predmet treba da postane vannastavni predmet u svim školama, a potom i obavezni školski predmet", kazala je Marinika Čobanu.

Precizirala je da će se seksualno vaspitanje izučavati u gimnazijama u Zrenjaninu i Sremskim Karlovcima, gimnaziji "Isidora Sekulić" u Novom Sadu, gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu, gimnaziji "Branko Radičević" u Staroj Pazovi.

Projektom su obuvaćeni i Srednjoškolski centar "Nikola Tesla" iz Vršca, ekonomsko-trgovačke škole u Kikindi, Bečeju i Alibunaru, kao i Srednja stručna šskola "Borislav Mihailović Mihiz" iz Iriga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 153 idi na stranu