Koliko košta raskid?

Osim što slama srce i izaziva reke suza, raskid veze ostavlja ozbiljne posledice po vaš novčanik. Barem ako ste žena.

Život

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

08:30

Default images

Prosečna novopečena singl dama potroši oko 600 evra menjajući imidž posle raskida, otkrila je nedavna britanska studija.

Istraživači su otkrili da žena reaguje na raskid tako što obilazi prodavnice, kupuje garderobu, menja frizuru i čini sve što može kako bi oporavila povređenu sujetu.

Ispostavlja se da nove cipele, članstvo u teretani, sprejevi za samopotamnjivanje, manikir i lepa tašna i te kako mogu isceliti slomljeno srce.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2.000 žena koje su se oporavljale od raskida došlo je do saznanja da žene razloge raskida obično traže u svom izgledu, a zatim čine sve da izgledaju lepše, kako bi povratile samopouzdanje.

Više od polovine njih potpuno je promenilo izgled posle raskida sa partnerom, a jedna trećina je ubeđena da je transformacija vredela svakog uloženog novčića.

Gotovo šest odsto njih čak se podvrglo estetskoj operaciji, kako bi se lepše osećalo, a oko 14 procenata počelo je da se pridržava plana dijete kako bi izgubilo višak kilograma.

Povređene dame ne troše samo na novi izgled, nego i na izlaske, što, kad se sve sabere, znači da je život udvoje mnogo jeftiniji.

Foto: graur codrin / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: