Život

Utorak, 11.03.2008.

16:00

Jelena Tomašević na Evrosongu

Srbiju će na ovogodišnjem "Evrosongu", u maju u Beogradu, predstavljati Jelena Tomašević sa pesmom "Oro", pošto je pobedila na nacionalnom takmičenju "Beovizija 2008" održanom u "Sava centru".

Izvor: B92

Default images

Među deset kompozicija, tročlani stručni žiri koji su činili muzički kritičar Petar Janjatović, kompozitor Slobodan Marković i urednik u Muzičkoj redakciji RTS Nena Kunijević i TV gledaoci putem SMS poruka najviše glasova dali su pesmi kompozitora Željka Joksimovića.

Jelena Tomašević će predstavljati Srbiju na najvećoj evropskoj smotri lakih nota, koja će se, zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Marije Šerifović u Helsinkiju, održati u Beogradu od 20. do 24. maja 2008. godine.

Za odlazak na "Evrosong" nadmetali su se sastavi "Beti Bup" (pesma Kvar), "Bjuti kvins" (Zavet) "Dram'n'Zez" (Dunav), Marko Vulinović (Sada ili nikada), Aleksa Jelić i Ana Štajdohar (Beli jablan), Studio Alektik i Cveta Majtanović (Iznad nas), Jelena Tomašević (Oro), Ognjen i prijatelji (Čućemo, čućete), "Zoe Kida u zemlji Gruva" (Čudesni svetovi) i Lejla Hot (Da si tu).

Nagrade su dodeljene i najboljima u protekloj godini - za muzički povratak godine pripala je Dejanu Cukiću, a za najbolji spot Kristini Kovač.

Našu muziku u inostranstvu najbolje su promovisali Biljana Krstić i "Bistrik" albumom "Tarpoš", a nagradu za izuzetnu humanost dobio je Ivan Plavšić, za akciju "Veliko srce".
Muzički događaj godine bio je koncert "Rolingstonsa", a za njegovu organizaciju nagrada je pripala agenciji “Music Star”, na čelu sa Rakom Marićem.

Koncert godine održao je Džo Koker u beogradskoj Areni, a najbolju TV muziku napisao je Željko Joksimović za seriju "Ono naše što nekad bejaše".

Bori Đorđeviću uručena je tradicionalna nagrada "Duško Trifunović" za legendu domaćeg roka.

Prošlogodišnja pobednica Evrosonga Marija Šerifović proglašena je pevačicom godine i zvezdom godine, a njena pobednička pesma "Molitva", autora Vladimira Grajića, pesmom godine.

Stručni žiri je za najboljeg debitanta "Beovizije 2008" proglasio grupu "Dram'n'Zez", najbolji scenski nastup imali su Aleksa Jelić i Ana Štajdohar, najbolji aranžman napisao je Saša Milošević za pesmu "Zavet".

TV gledaoci su SMS glasovima odlučili da se jednom od dva para koji su vodili "Beoviziju 2008." Jovani Janković i Željku Joksimoviću u vođenju "Evrosonga" pridruže Branislav Katić i Kristina Radenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: