Susret sa "biljkom samoubicom" doneo joj noćnu moru: "Boli više od četiri porođaja" FOTO

Naomi Luis je imala nesrećan susret sa biljkom Gimpie-Gimpie nakon što je pala sa bicikla dok je bila u Severnom Kvinslendu prošlog juna.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

13:46

Susret sa
Foto: Profimedia

Mama koja je imala kontakt sa biljkom, koju zovu "biljka samoubica“ zbog neverovatnih bolova opisala je svoje šestomesečno iskustvo, te tvrdi da su muke gore od porođaja.

Naime, Naomi je sišla sa bicikla i otkotrljala se sa staze, nedugo zatim udarivši u jednu od najotrovnijih biljaka na svetu.

Nauka ovu biljku naziva Dendrocnide Moroides, ali se ponekad naziva i "biljkom samoubice“ zbog užasnog bola koji izaziva, ili "džinovskim australijskim ubodnim drvetom“ iz očiglednih razloga.

U osnovi, biljka ubrizgava otrov u kožu ljudi koji je dodirnu, i može ih ostaviti u strašnim bolovima i do devet meseci. To se upravo dogodilo Luisovoj.

"Bol je 100 odsto najgora bol ikada“, rekla je Naomi za ABC, pa dodala: "Bol je bio jednostavno nepodnošljiv."

"Telo je došlo do praga bola i tada sam počela da povraćam. Imam četvoro dece – tri carska reza i jedno prirodno. Porođaj u poređenju sa bolovima nakon dodira sa biljkom nije ni blizu." Nakon nesreće, muž ju je odvezao do apoteke, gde je kupio trake za depilaciju kako bi uklonio pecljive dlačice na njenoj koži dok su čekali da stigne hitna pomoć.

U jednom trenutku se seća da mu je rekla da "ne može da se nosi sa ovim“. Na kraju je uspela da stigne u bolnicu u Kernsu - blizu mesta gde se nesreća dogodila - pre nego što je prebačena u drugu bolnicu za lečenje bolova.

Sedam dana kasnije, mogla je da ode kući. Zatim je šest meseci pila lekove protiv bolova i toplotne pakete da bi sprečila užasnu bol u nogama, ali tek tog decembra je konačno uspela da prestane da uzima lekove protiv bolova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: