Zveri se probudile: Preskočile bodljikavu žicu i napravile haos FOTO

Medvedi na teritoriji novovaroške opštine po svemu sudeći probudili su se iz zimskog sna i mnogo su gladni. Nakon što su pre nekoliko dana napravili veliku štetu u domaćinstvu Milomira Gujaničića kada su polomili četiri košnice, sada su po med krenuli i u selo Debelja. U nameri da se zaslade nije ih sprečila ni bodljikava žica kojom je pčelinjak ograđen i uništili su tri košnice u zaseoku Jelići kod domaćina Boška.

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2023.

14:48

Zveri se probudile: Preskočile bodljikavu žicu i napravile haos FOTO
Foto: RINA

"Pčelinjak se nalazi na oko 300 metara od naseljenih kuća, stoga smo u strahu da ne priđu još bliže. Oni su dolazili nekoliko noći zaredom i uništili košnice. Prema tragovima koje smo videli u snegu, u pitanju su dva medveda koja su potom pobegla u planinu" kažu meštani Jelića.

Ono što dodatno plaši domaćine jeste da je pčelinjak Boška Jelića bio ograđen električnom čobanicom koja je čitavu noć uključena, ali medvedi su ipak provalili i napravili štetu.

Prema podacima kojima raspolažu, meštani kažu da u šumama iznad Zlatarskog jezera lutaju četiri medveda i da su uglavnom biljojedi. Međutim, kako kažu u pitanju je silna životinja kojoj nije verovati.

"U nedostatku druge hrane mogu da počnu da napadaju i stada, to se ranije dešavalo. Zato strahujemo za krupnu i sitniju stoku" dodaju meštani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: