Šeron Stoun rasplakala svet: "Upravo sam izgubila pola svog novca, umro mi je brat i imam tumor"

Američkoj glumici Šeron Stoun uručena je nagrada za hrabrost na ceremoniji Ženskog fonda za istraživanje raka, a ona je povodom toga održala vrlo emotivan govor u kojem je govorila o tome kako trenutno vodi bitku s tumorom, a usput je napomenula kako je upravo izgubila polovinu svoje imovine.

Izvor: B92

Subota, 18.03.2023.

10:43

Šeron Stoun rasplakala svet:
Foto: Profimedia

"Obično kratko govorim i nije me briga za to što drugi kažu", rekla je na početku, zatim je odala počast ostalim dobitnicima i onda nastavila o problemima s kojima se sama suočila.

"Ove mamografije nisu zabavne. Otišla sam u bolnicu i rekla im: 'Ako me otvorite i vidite da imam rak, molim vas, odstranite mi obe dojke.' Ja nisam osoba koju definišu grudi. To možda zvuči smešno jer ste svi videli moje grudi. Videli ste moje grudi nakon operacije, niste ni znali to", rekla je Stone koja je bila na operaciji rekonstrukcije grudi 2001. godine, nakon što su joj odstranili benigne tumore. Prošle godine otkrila je pak kako je dobila pogrešnu dijagnozu i da je imala neispravan zahvat, što joj je uzrokovalo još jače bolove nego ranije. Zatražila je drugo mišljenje i otkrila da ima veliki fibroidni tumor, koji zahteva operaciju. Stoun je prilikom govora pokušala motivisati okupljene da doniraju novac, a u jednom se trenutku i rasplakala.

"Znam da je teško poslati SMS poruku kako bi se uplatio novac, barem meni je, ja se ne koristim najbolje tehnologijom, ali mogu ispisati ček. Makar i to je sada hrabar potez... Ja sam upravo izgubila polovinu svog novca zbog jedne situacije s bankom, ali to me ne sprečava da dođem ovde", rekla je.

Prilikom govora dotakla se i svog brata Patrika koji je preminuo prošlog meseca u dobi od 57 godina. "Brat mi je upravo umro, ali to me nije sprečilo da dođem ovde. Ovo nije lako vreme ni za koga od nas, ali evo što ću vam reći. Ne želim da mi neki političar govori šta mogu reći i što mogu učiniti, kako mogu i kako ne mogu živeti te koja je vrednost mog života. Ustanite i recite koliko vredite. Izazivam vas. To je hrabrost", zaključila je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: