Rođen bez leve šake, ali je pokazao celoj Srbiji da ništa nije nemoguće i oborio Ginisov rekord

Nije nikakvo čudo da se Srbi nađu u Ginisovoj knjizi rekorda, ali i da te postavljene rekorde nadmaše i upišu se ponovo.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

17:53

Rođen bez leve šake, ali je pokazao celoj Srbiji da ništa nije nemoguće i oborio Ginisov rekord
Foto:RINA/Privatana arhiva

Upravo to je uradio Davor Ćajić iz Ljiga i to kao osoba sa invaliditetom koji je uradio 179 sklekova na jednoj ruci i obe noge za 180 sekundi i tako oborio Ginosv rekord u "Armi sklekovima", jer je do sada najviše urađeno njih 153. Iza sebe je u Sportskoj hali u Beranama gde je održano takmičenje u obaranju Ginisovih rekorda ostavio redovnog sportistu Mohameda Mahmuda Ajoba, najvećeg šampiona sklekova na palčevima na svetu sa čak 26 Ginisovih rekorda.

"Za ovaj rekord sam se lično spremao, i to je moj urađen drugi svetski rekord. Lična pobeda i dokaz da uprkos hendikepu možete sve. Još jedan Ginisov rekord dolazi u opštinu Ljig. Regularnost takmičenja pratile su sudije iz Nemačke i Italije", rekao je Davor Ćajić, dvostruki rekorder.
Foto:RINA/Privatana arhiva
Ovaj super-momak rođen je bez leve šake ipak, srušio je sve predrasude i pokazao celoj Srbiji da je i nemoguće zapravo -moguće.

"Kad završim jutarnji trening sa trčanjem, dolazim u moju sobu, gde sam svakodnevno vežbao pomoću nekih sprava koje su pomagale da se delovi tela razvaju normalno da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema, bol u leđima i krivu kičmu, jer mi nedostaje nekih 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične, zatim vojničke sklekove koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku i odabiranjem idealnog položaja, počinjem zagrevanje a samim tim i uvežbavanje", kazao je za RINU, Davor.

Do svog zacrtanog cilja stigao je neverotnom upornošću, verom u sebe i iscrpnim treninzima, verovali ili ne u svojoj spavaćoj sobi, i upravo iz nje kreće u nove pohode ka obaranju njovog rekorda to je je da svoje ime upiše još jednom svoje ime u disciplini 150 sklekova na jednom šaci za tri minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: