Zelenski ugostio Šona Pena koji snima dokumentarac u Ukrajini VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski podelio je na svom zvaničnom profilu na Fejsbuku snimak susreta sa Šonom Penom.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2022.

17:18

Zelenski ugostio Šona Pena koji snima dokumentarac u Ukrajini VIDEO
Foto: Profimedia

"Glumac i reditelj Šon Pen snima dokumentarac o ratu u Ukrajini. Od prvog dana potpune invazije bio je u Kijevu i svojim očima video šta je ruska agresija. Uskoro će celi svet moći da vidi celu istinu o ratu zahvaljujući njegovom filmu. Šon, hvala ti što podržavaš našu državu i naš narod!", napisao je Zelenski uz video-snimak.

Pen se sa Zelenskim sastao u februaru, dan pre invazije i na dan početka invazije. "Bilo je jasno da sam bio u prisutnosti nečega… To je bilo nešto novo za moderni svet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu", rekao je glumac o ukrajinskom predsedniku.

Napomenuo je i da njegova neprofitna organizacija čini sve što može da pomogne ljudima u Ukrajini, koji žive u "sumornoj novoj stvarnosti".

Pen je u Ukrajinu otišao i u martu, nakon čega je izjavio da je jedini razlog zbog kojeg bi duže ostao u Ukrajini taj "što bi držao pušku". "Verovatno ne bih nosio pancir jer želim da ga dam nekom od vojnika", dodao je.

Osim toga, Pen je povodom dodela ovogodišnjih nagrada Oskar rekao da će baciti svoje statue ako Akademija ne ponudi Zelenskom da održi govor.

"Ako je Akademija odlučila da ne podrži vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom decom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki delić te odluke biti najopsceniji trenutak u celoj istoriji Holivuda", rekao je glumac koji na kraju ipak nije uništio svoje zlatne statue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: