Transrodna manekenka diskvalifikovana sa izbora za Mis Amerike: "Nisu bili spremni za mene"

Kataluna Enrikez, transrodna manekenka, diskvalifikovana je s izbora za Mis Sjedinjenih Američkih Država. Kazala je kako joj je bila čast da bude deo takmičenja i da je diskvalifikovana zato što nisu bili spremni za ženu kao što je ona.

Izvor: klix.ba

Petak, 03.12.2021.

11:00

Transrodna manekenka diskvalifikovana sa izbora za Mis Amerike:
Foto: Profimedia

"Bila sam srećna jer sam služila kao primjer LGBT deci koja sada znaju da ne moraju da budu ograničena društvenim standardima. Diskvalifikacija me isprva šokirala zato što sam uzaludno naporno radila. Međutim, shvatam da jednostavno nisu bili spremni za mene", rekla je Enrikez.

Diskvalifikovana je pre 16. kola spomenutog takmičenja. Krunu je dobila El Smit, reporterka iz Kentakija. Ona će se 12. decembra u Eilatu u Izraelu takmičiti na svetskom takmičenju za Mis.
Foto: Profimedia
"Sigurna sam da će moja jedinstvenost uskoro biti prepoznata", rekla je Enrikez.

Ona je ranije ove godine krunisana za Mis Nevade nakon što je pobedila 21 takmičarku na manifestaciji u Las Vegasu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: