Gledaoci ga "oterali": Voditelj koji je vređao Megan Markl dao otkaz

Britanski novinar Pirs Morgan napustio je emisiju "Dobro jutro, Britanijo", zbog reakcija koje su izazvali njegovi komentari na intervju princa Harija i Megan Markl.

Izvor: B92, Mirror

Utorak, 09.03.2021.

20:35

Gledaoci ga
Foto: Profimedia

On se definitivno neće vratiti u emisiju, saopštili su iz ITV, mreže na kojoj se emituje jutarnji program koji je vodio.

Podsetimo, Pirs Morgan je nedavno izjavio kako "ne bi verovao Megan Markl ni da mu čita vremensku prognozu", nakon intervjua koji su ona i britanski princ Hari dali Opri Vinfri, a u kom su otkrili do sada nepoznate detalje o svom životu u kraljevskoj porodici.

U nizu tvitova koje je objavljivao neposredno nakon što je intervju emitovan, voditelj je branio kraljicu i monarhiju, ali je i odgovarao na optužbe Megan Markl za rasizam koji je doživela kada je bila deo kraljevske porodice, čak je i vređajući da je sve odglumila.

"Da li je kasno za nominacije za Oskara?", "Ne bih verovao Megan Markl ni da mi čita vremensku prognozu", samo su neke od njegovih objava.

Nezadovoljni gledaoci su pokrenuli lavinu komentara na društvenim mrežama, nezadovoljni ovakvim njegovim stavom i komentarima. Izgleda da im je zahtev da Pirs ode konačno i uspeo.

Nakon dva dana, stigla je i reakcija Bakingemske palate na niz optužbi koje su iznete u ovom intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: