Azdejković u autorskom tekstu: "TikTok gori zbog super strejt seksualne orijentacije"

TikTok ovih dana gori od prepucavanja oko pojma super strejt. Da li su to neki novi super heroji i rođaci Supermena? Ne! Urban Dictionary kaže da je super strejt seksualna preferencija u kojoj osobe imaju seks samo sa osobama suprotnog pola osim transrodnih osoba. Super strejt zastavu čine dve boje, crna i narandžasta.

Izvor: B92

Utorak, 09.03.2021.

15:22

Azdejković u autorskom tekstu:
Foto: Aleksandar Crnogorac

Piše: Predrag Azdejković

Čitava halabuka je nastala kao odgovor na konstantne optužbe da su, pre svega strejt muškarci koji ne žele da imaju seks sa trans ženama, transfobični. Kako bi doskočio borcima za socijalnu pravdu, TikTok korisnik Kyle Roye je izmislio novu seksualnu orijentaciju - super strejt. On je objasnio da je on sada super strejt i da se zabavlja samo sa suprotnim polom, ženama koje su rođene kao žene i da ne mogu više da ga optužuju da je transfobičan jer je to sada njegova seksualna orijentacija! Naravno, dežurni borci za socijalnu pravdu su doživeli oveći nervni napad, masovno prijavljivali njegov video, koji je na kraju uklonjen sa TikTok-a. Video je imao više od 2 miliona lajkova, više od 130 hiljada komentara i više od 106 hiljada šerova. Ne zna se broj koliko reakcija i dueta je video imao, ali ono što je sigurno već nekoliko dana se na TikTok-u samo o tome priča i svi imaju mišljenje o tome (čak ni Oprin intervju sa Megan i Harijem ne može da skrene pažnju sa ove teme).

Znači, s jedne strane imamo borce za socijalnu pravdu koji histerišu, a s druge strejt muškarce koji žele da se odbrane od optužbi da su transfobični. Između njih je trans populacija koju niko ništa ne pita, već zloupotrebljava svako kako god hoće! I to je u ovoj priči najveći problem. Borci za socijalnu pravdu preteruju i ponašaju se kao nekadašnji kolonizatori koji su došli među divljake da ih civilizuju i prevedu u hrišćanstvo, samo što je sada situacija da su oni došli među ugrožene grupe da ih zaštite i izbore se za njihova prava, ali ih ni za šta ne pitaju, već ih samo iskorišćavaju za svoju samopromociju kao super heroje za ljudska prava. Mnogi super strejtaši u svojim objašnjenjima koriste transfobičnu retoriku, iako je pravda na njihovoj strani, jer se ne može i ne sme regulisati ko s kim treba da spava bilo to iz moralnih ili politički korektnih razloga! Trans žene su rođene u muškom telu, celog života moraju da uzimaju hormone, ne mogu sa svojim partnerima da imaju svoju biološku decu, a neke ne žele da imaju operaciju usklađivanja pola te i dalje imaju muške polne organe, što je mnogim strejt muškarcima neprihvatljivo i neprihvatljivo je kriviti ih zbog toga i kroz krivicu primoravati da im se nešto sviđa što im se ne sviđa. Da li je to transfobija, ne znam, ali ono što jeste definitivno transfobija je nepoštovanje prema trans osobama, maltretiranje, ismevanje, odbijanje da im se obraćamo u rodu koji oni žele, nasilje…

Između tog prepucavanja na TikToku između dežurnih pravednika i super strejtaša, iskočila je i jedna video poruka trans žene, koja kaže da to, oko čega se ovi već danima svađaju, uopšte nije tema u trans zajednici, jer one ne žele da troše vreme na muškarce koji ne žele da budu s njima! Ono što jeste veliki problem za njih je da muškarci koji žele da budu sa trans ženama ih kriju od porodice i prijatelja, viđaju se u tajnosti jer ih je sramota, ismejavaju ih kasnije sa prijateljima kako bi distancirali ako neko posumnja da su bili sa trans ženom, a neki ih i prebiju ili ubiju jer znaju njihovu tajnu! To je realni problem trans žena svuda u svetu! To što su tajni fetiš na koji mnoge pristaju jer su usamljene, a imaju potrebu za pažnjom, ljubavlju i nežnošću!

Budi sa trans ženom ili nemoj, tvoja stvar, ali ismevati i šejmovati nekog zato što neće da bude sa trans ženom ili zato što hoće da bude sa trans ženom je neprihvatljivo godine 2021. Ja rekao šta sam imao, a vi vidite šta ćete!

Stavovi izraženi u ovom tekstu pripadaju autoru i ne odražavaju nužno uređivačku politiku B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: