Teško bolestan fudbaler proslavio ćerkin rođendan: “Najbolji tata na svetu”

Bivša zvezda Rendžersa, fudbaler Fernando Riksen, proslavio je ćerkin rođendan na nesvakidašnji način, iz bolničkog kreveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

10:43

Teško bolestan fudbaler proslavio ćerkin rođendan: “Najbolji tata na svetu”
Foto: Getty/VI-Images

Rođendan iznenađenja za svoju sedmogodišnju ćerku, Riksen je priredio iz bolničkog kreveta škotske bolnice u kojoj se nalazi zbog neizlečive bolesti koja je, nažalost, u završnoj fazi.

Riksen ima oboljenje motornog nerva (MND), koje mu je dijagnostifikovano u oktobru 2013. godine, kada su mu lekari dali još 18 meseci života (svaki drugi oboleli umre u roku od dve godine).

Ipak, Riksen je pokazao kakav je borac, nije se predao, a ne predaje se ni sada.

On je iz svoje sobe, ukrašene balonima i poklonima čestitao ćerki rođendan, a njegova supruga Veronika je video-snimak postavila na Instagram.
Ispod video-materijala je napisala: "Najbolji tata ikada. Najbolje iznenađenje za našu malu devojčicu. Hvala vam puno što ste je usrećili".

Video-snimak prikazuje kako se Riksen smeje dok njegova ćerka ulazi u bolničku sobu, prilazi ocu i naslanja glavu na njegov krevet.

Iako je Riksen vidno oslabio, teško govori i ne može da se pokreće, a pleni njegova neverovatna hrabrost i volja za životom.

Zato je ćerki priredio rođendan iznenađenja.
U posebnom video-snimku, teško oboleli fudbaler pozvao je sve na "Veče sa Fernandom Riksenom", poslednji događaj sa porodicom i prijateljima, koji će biti organizovan 28. juna.

"Zdravo. Imaću posebnu noć 28. juna. Pošto ovo postaje veoma teško za mene, ovo će biti moja poslednja noć", rekao je Riksen.

"Dođi i učini da ovo bude noć za pamćenje. Nadam se da se vidimo uskoro. Fernando."

Holandski fubaler otkrio je da boluje od ove neizlečive bolesti u oktobru 2013. godine, kada mu se i završavala profesionalna karijera u kojoj je odigrao više od 450 utakmica za AZ, Rendžerse, Zenit Sankt Peterburg i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: