Misteriozna rupa iznad UAE: Invazija vanzemaljaca ili predskazanje?

Misteriozna rupa pojavila se pre nekoliko dana na nebu iznad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a brojni korisnici društvenih mreža izrazili su sumnju da je u pitanju invazija vanzemaljaca. Proteklih dana stanovnici UAE pokušavali su da odgonetnu šta se krije iza misteriozne rupe na nebu iznad grada Al Aina.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

11:30

Default images

Društvene mreže su bile preplavljene snimcima i fotografijama ovog fenomena, a ljudi koji su ih delili na internetu nisu mogli a da se ne zapitaju da li su zaista vanzemaljci odlučili da dođu na Zemlju, prenosi Sputnjik.

Jedan stanovnik UAE napisao je da nebo izgleda "kao da je Bog bacio kamen u jezero", zapitavši se da li je u pitanju neko predskazanje. Međutim, naučnici su brzo razotkrili misteriju, objašnjavajući da fenomen nije bio ni božanski ni vanzemaljski.

Radi se o "rupi za pucanje" ili "oblaku za bušenje rupa", koji se javlja kada se kapljice vode u hladnom stanju još ne smrznu sa kristalima leda prouzrokovanim avionima koji prolaze kroz oblak.

Kristali leda tada počinju da padaju, uzrokujući isparavanje kapljica, što ostavlja masivnu rupu u sredini oblaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: