Preobratila se Šinejd: Proučavanje svih svetih spisa vodi ka islamu

Pevačica Šinejd O’Konor sada ima i novo ime - Šuhada Davit.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2018.

08:16

Preobratila se Šinejd: Proučavanje svih svetih spisa vodi ka islamu
Foto: Gettyimages

Irska pevačica obavestila je svoje fanove na Tviteru da je prešla u islam i da sada ima novo ime, koje u prevodu znači "mučenica".

Ona je istakla da je ponosna na to što je postala muslimanka.

“Ovo je prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog putovanja. Proučavanje svih svetih spisa vodi ka islamu i svi su ostali suvišni”, napisala je na Tviteru, gde je objavila i svoj prvi pokušaj učenja ezana.

Pevačica je istakla da je svoj prvi hidžab dobila od prijateljice, zbog čega je veoma srećna.

Njen prelazak u islam izazvao je buru komentara i kritika na internetu. Sa druge strane, pripadnici muslimanske zajednice pružili su joj podršku na društvenim mrežama.

"Hvala mnogo svim mojim muslimanskim braćama i sestrama koji su bili tako ljubazni i pružili mi podršku pri ulasku u Umu (zajednicu) na ovoj stranici. Ne možete da zamislite koliko mi znači vaša podrška", rekla je ona na Tviteru.

Ovo je drugi put da pevačica menja ime. Naime, ona je prošle godine promenila ime u Magda Davit i rekla da svako ko je bude zvao Šinejd "neobrazovana budala".

Poslednjih godina, Magda Davit, sada Šuhada, bori se sa mentalnim bolestima, piše CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: