Promo

21.03.2024.

13:48

I ti si jaka, i ti si nepobediva - Mozzart i Invictus pružili podršku ženama iz novosadske Sigurne kuće

Fondacija Mozzart izdvojila sredstva za svaku takmičarku koja je prošla kroz cilj za ukupnih 400.000 dinara donacije.

Izvor: B92.net

I ti si jaka, i ti si nepobediva - Mozzart i Invictus pružili podršku ženama iz novosadske Sigurne kuće
Soultime media

Podeli:

Staza duga osam kilometara, a na njoj 20 prepreka. Sve simbolizuju izazove sa kojima se one često susreću u životu. Usponi uz strme litice, padovi kada zid deluje nepremostiv... I ruka podrške kad ne ide. Konopci, grede, gume... Na svakom koraku se pomeraju granice i ispituje moć ženske snage. Prva Invictus challenge OCR trka ove sezone bila je posvećena damama, koje su imale dodatni motiv da prođu kroz sve mračne tunele Petrovaradina. Gurale su jedna drugu ka novim rekordima, ali i poslale važne poruku – zajedno smo nepobedive!

Fondacija Mozzart je za svaku takmičarku koja je stigla na cilj izdvojila sredstva za Sigurnu kuću u Novom Sadu, a ukupno je na kraju donirala 400.000 dinara!

Ove neustrašive žene i devojke pokazale su zašto su reči snaga, borba i hrabrost lepšeg roda. U nekim trenucima života može postati mračno, kao u jurišu kroz katakombe na tvrđavi. Ipak, uz pomoć i podršku zajednice svaka prepreka može da se prevaziđe. Važno je samo da se ne odustane, jer svetlo postoji i na kraju najmračnijih tunela, kao što je onaj na cilju trka na Petrovaradinu.

Soultime media

I ti si jaka! I ti si snažna! Zajedno možemo sve“, poručile su „nepobedive“ iz Mozzarta, koje su uspešno savladale sve prepreke po kiši i vetru i pomogle da se uveća fond za novosadsku Sigurnu kuću.

Tradiciju osnaživanja žena Fondacija Mozzart nastavlja i ove godine, a mart je posebno posvećen podršci žrtvama nasilja. Povodom Međunarodnog dana žena donacije su stigle Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru, kao i Sigurnoj kući u Beogradu.

Poruka „Stop nasilju nad ženama“ poslata je i iz Sigurne kuće u Beogradu koju Mozzart i FK Crvena zvezda tradicionalno posete svakog 8. marta. Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su štićenicama poklone i cveće, a koordinatorka Vesna Stanojević je istakla da ženama treba ukazivati pažnju svakog dana u godini tako što ćemo im pokazati da su bitne, da niko nema pravo da ih vređa, napada, omalovažava ili tretira kao građane drugog reda.

Soultime media

Podeli:

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: