Za lepšu i čistiju planetu bez plastičnih kesa

Sve smo bliži tome da kažemo zbogom plastici. Građani Srbije iskazuju sve veću želju da čuvaju sredinu u kojoj žive. U prilog tome govore i pozitivnije reakcije na uvođenje sistema naplate kesa u trgovinskim lancima.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

17:00

Za lepšu i čistiju planetu bez plastičnih kesa

Otkako je počela naplata kesa u Shop&Go prodavnicama, njihova upotreba smanjena je za više od 60 odsto, a nastavak tog trenda očekuje se i na početku naplate kesa u Maksiju i Tempo hipermarketu, koja će početi od 16. jula.

“Svest građana se polako menja i drago nam je što smo naišli na pozitivne reakcije sugrađana, koji su od kada je model implementiran u Shop&Go prodavnicama smanjili upotrebu plastičnih kesa za više od šezdest odsto. Kao lider na tržištu, želeli smo i u ovom segmentu da nastavimo da zajedno sa našim kupcima doprinosimo očuvanju životne sredine. Kupci su svesni koliko je važno da ovu promenu iznesemo svi zajedno. Zaposleni u radnjama nam prenose svakodnevna iskustva i da je zapravo sve više onih koji dolaze u kupovinu sa cegerom. Bez kesa. To je ono što želimo da postignemo i u Maksiju i u Tempu”, kaže Mirjana Jovašević direktorka za korporativne komunikacije i održivo poslovanje kompanije Delez Srbija.

Tokom nedelju dana, od 9.jula, besplatne cegere dobiće svi kupci u Maksiju koji budu imali račun veći od 1500 dinara, odnosno u Tempu za račun veći od 3.000 dinara, do isteka zaliha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: