- PR članak -

Akcija fondacije Mozzart "Struju štedi": Puštena u rad solarna elektrana u Tehničkoj školi u Valjevu

Ova donacija je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije, istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Akcija „Struju štedi da humanost više vredi“ zaokružena je velikom donacijom solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu! Uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Fondacija Mozzart je proletos organizovala nagradnu igru i pozvala građane da ostvare uštedu električne energije od minimum deset odsto u odnosu na isti period prošle godine. Struja se štedela u celoj Srbiji, a sa svakim poslatim računom povećavao se humanitarni fond za izgradnju solarne elektrane koja je u ponedeljak puštena u rad u prisustvu ministarke Dubravke Đedović, gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i predstavnika fondacije.

Ova izuzetno uređena obrazovna ustanova ima sopstveni Trening centar i kabinet za obnovljive izvore energije. Objekat je izgrađen pre 64 godine, a solarna elektrana smanjiće potrošnju električne energije za oko 15 odsto.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Ova donacija Fondacije Mozzart je veoma značajna, jer želimo da mlade generacije vide koliko je važno da prelazimo na obnovljive izvore energije i da na taj način menjamo svet. U okviru škole postoji kabinet za obnovljive izvore energije, pa će paneli služiti i kao nastavno sredstvo. Brigom o štednji energije dajemo i primer mladim ljudima da budu energetski osvešćeni, da brinu o zdravoj životnoj sredini“, istakla je Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike.

Foto: Promo
Foto: Promo

Akcija „Struju štedi da humanost više vredi“ imala je za cilj promociju mera štednje energije, a veliki broj koverata sa računima stigao je na adresu Fondacije Mozzart. Nagrade su bile FIAT 500 hibrid, zamena stolarije, štedljivi kućni aparati, bicikli...

"Akcija je imala veliki odjek, a posebno nam je drago što je imala i humanitarni karakter. Prikupljena su značajna sredstva za donaciju solarne elektrane Tehničkoj školi u Valjevu koja je sada puštena u rad. Time smo zaokružili sjajnu priču o uštedi energije i zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike motivisali građane da štede struju“, naglasio je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

strana 1 od 5 idi na stranu