- Novo doba -

Koji je najveći muški kompleks?

Iako se žene još uvek nalaze na prvom mestu kada je reč o kompleksima ni muškarci nisu daleko. Uz obdarenost koja je tiha patnja većine muškarca postoji nešto što ih, čini se, muči i opterećuje više nego što to žene misle.

Izvor: B92
Podeli

Dok žene lažu o kilogramima, muškarci lažu o centimetrima, ali ne onim vezanim za njihovu muškost već za visinu.

Istraživanja su pokazala kako je takozvani “Napoleonov kompleks” jedan od najčešćih problema sa kojim se izrazito niski muškarci bore ceo život.

Ovaj problem snažno utiče na njihovo samopouzdanje koje je često na udaru još od najranije dobi. Muškarci niskog rasta u školi su verovatno bili česta meta viših i snažnijih kolega, a sudeći po rezultatima psiholoških testiranja koji govore kako visoki ljudi lakše pronalaze posao priča se nastavlja tokom njihovog celog života.

Za razliku od žena koje svoj “problem” rešavaju uz pomoć visokih potpetica muškarci retko posežu za modnim pomagalima ali postoje i izuzeci poput atraktivnog Lenija Kravica koji često može biti viđen u cipelama sa visokim potpeticama.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

NovoDoba

Da li u Srbiji shvataju koncept wellnesa?

Šta je wellness? Da li se u dovoljnoj meri bavimo fizičkom aktivnošću? Zašto je kod nas mentalno zdravlje tabu tema? Da li smo kao nacija zaista toliko nesrećni kao što govorimo? Da li država i njene institucije čine dovoljno da podrže građane u težnji da postignu blagostanje duha i tela?

Vesti utorak 9.12. 15:11 Komentara: 12

Može li brak da opstane bez seksa?

Sve je više veza u Srbiji u kojima su partneri postali stranci u krevetu. Globalna istraživanja pokazuju da polovina parova vodi ljubav nekoliko puta mesečno, a svaki peti - manje od deset puta godišnje.

NovoDoba četvrtak 13.11. 08:30 Komentara: 19

Koliko je seks važan za brak?

U novim vezama uvek je puno strasti, ali sa godinama se parovi zabrinu misleći da je ona nestala i da će sve propasti. Ako i vi tako razmišljate, utešiće vas ova vest jer istraživanja tvrde da postoji nešto puno važnije od seksa.

NovoDoba sreda 5.11. 08:30 Komentara: 17
strana 1 od 59 idi na stranu