Evo kako da proverite da li vaša mačka više voli društvo žena ili muškaraca

Ako ste se pitali zašto se mačke uvek više "motaju" oko žena, to je zato što daleko više uživaju u njihovom društvu - pokazalo je istraživanje Odseka za bihevioralnu biologiju Istraživačkog centra Konrad Lorenc Univerziteta u Beču.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

13:34

Evo kako da proverite da li vaša mačka više voli društvo žena ili muškaraca
Foto: Depositphotos/kikkerdik

Naučnici su otkrili da su mace nezajažljive u potrebi za pažnjom i maženjem. A kako žene sa njima provode daleko više vremena od muškaraca, više im se i posvećuju, a one to osećaju i uzvraćaju ljubavlju, prenose novosti.rs. Zanimljivo je da mačka češće bira gazdaricu umesto gazde, jer su im karakterno sličnije.

Osim toga, pripadnice slabijeg pola imaju nežniji glas, a mačke, kao i deca, više reaguju na mekše tonove. Žene generalno imaju i finije ruke i dodir od muškaraca, pa kada maze mace, čine to nežnije i one više uživaju. Naučnici su zaključili i da je najvažnija potreba ovih životinja da budu site, a da su dame sklonije da ih hran

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: