Život

Utorak, 29.04.2014.

15:33

Erika Badu optužena za licemerje?

Američka pevačica Erika Badu našla se na meti najoštrijih kritika nakon što je pevala za kralja Svazilenda Msvatija III, kog aktivisti za ljudska prava opisuju kao "korumpiranog tiranina".

Izvor: Tanjug

Default images

Hip-hop i soul pevačica je tokom prošlonedeljne posete južnoj afričkoj državi nastupila na proslavi povodom kraljevog 46. rođendana, čime je izazvala osudu američke Fondacije za ljudska prava (HRF) koja ju je nazvala licemerom.

"Duguje nam objašnjenje. Kralj je kleptokrata koji živi u bestidnoj raskoši dok većina njegovih sunarodnika skapava u najgorem siromaštvu sa manje od dva dolara dnevno", kazao je predstavnik HRF-a Aleks Glejdstin.

Kako prenosi AFP, pevačicu je u Svazilend doveo američki juvelir Džejkob Arabo kao rođendanski poklon Msvatiju, koji se smatra poslednjim afričkim "apsolutnim vladarom".

Prema pisanju lokalnog lista "Observer", Badu je svazilendskom kralju poklonila novčanicu od 100 dolara i kamen za koji je rekla da ima moć da popravi raspoloženje.

"Duhovno će okrepiti vaše veličanstvo u trenucima neraspoloženja", objasnila je pevačica.

Baduina podrška Msaviju u potpunoj je suprotnosti sa njenim izjavama u korist ljudskih prava, ističe se u saopštenju HRF-a.

"Tvrdi da želi da poboljša živote obespravljenih i osiromašnih, ali se bez ikakvog izvinjenja ulaguje korupmiranom tiraninu koji šalje u zatvor sve one koji dovode u pitanje njegovo nepošteno stečeno bogatstvo i moć", izjavio je Glejdstin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: