Aktuelno 3

28.03.2024.

19:54

Da li je razvod teži što je imovina vrednija? VIDEO

Ovih dana su razvodi poznatih ličnosti u žiži interesovanja, a posebno se dovodi u pitanje podela velike imovine.

Izvor: b92.net/Prva Tv

Da li je razvod teži što je imovina vrednija? VIDEO
Shutterstock/Roman Motizov

Podeli:

Poznati nažalost nisu pošteđeni od strane javnosti i često ne uspevaju da svoju intimu zadrže za sebe.

"Slavne ličnosti su pod budnim okom javnosti i sve što se njima dešava prate mediji. Svi sebi dajemo za pravo da komentarišemo njihove živote, razvode i podele imovine. To je kontradiktorno sa onim što kaže porodični zakon, jer su porodični sporovi takvi da je iz spora isključena javnost", objašnjava Jelena Pavićević, savetnica za razvode.

Ona ističe da se problemi oko podele velike imovine mogu rešiti tako što će se pre stupanja napraviti predbračni ugovori.

"Vrlo često se zaključuju predbračni ugovori, tu tekovinu smo uzeli iz američkog prava. Tako je smisleno korišćeno u izvornom obliku kada su partneri daleko stariji od svojih partnerki, kada postoje raniji brakovi i kada postoji veliki stečen pre braka. Kada mladi ulaze u brak, najčešće je to iz ljubavi, što nije slučaj kod velike razlike u godinama", objašnjava savetnica za razvode.

Ona ističe da predbračni ugovor ne značu da ne postoji poverenje i ljubavi između partnera.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

Izvor: prva

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: