Aktuelno 2

15.03.2024.

14:18

"Od Dajaninog prvenca do Kamilinog sina": Zašto princ Vilijam više nije miljenik Britanaca? FOTO

Britanska kraljevska porodica kao da ne može da opstane ako se povremeno ne dešavaju skandali koji prete da destabilizuju monarhiju.

Izvor: B92

"Od Dajaninog prvenca do Kamilinog sina": Zašto princ Vilijam više nije miljenik Britanaca? FOTO
Profimedia

Podeli:

Koliko su Britanci izgubili poverenje u svoju kraljevsku porodicu dovoljno govore brojne reakcije na društvenim mrežama u  vezi sa misterijom oko oporavka princeze od Velsa Kejt Midlton.

Nakon brojnih teorija zavere, zvaničnih informacija još uvek nema, a mnogi glavnog krivca vide u princu Vilijamu, budućem kralju i nekada omiljenom članu kraljevske porodice.

Njegov odnos sa bratom Harijem je odavno poznat svima, a čak ni bolest kralja Čarlsa nije uspela da ih ujedini, pa je tako Hari na dodeli nagrada u Dajaninu čast pristao da govori tek nakon što Vilijam ode kući.

Ipak, to nije ono što je zasmetalo ljudima, jer svima je od početka jasan odnos "rezerve i prestolonaslednika", s obzirom na to da je Hari od rođenja na drugom mestu.

Na društvenim mrežama se širi mišljenje kako Vilijamu niko nije verovao u reči koje izgovara tokom ceremonije, a onda su se mnogi prisetili i kako se princ ponašao prema majci, kao i šta je pričao o njoj. Tako je počela da kruži i fraza "od Dajaninog prvenca do Kamilinog sina".

"Niko ne bi javno tako nešto kazao za voljenu osobu, posebno majku. Ko mu je rekao da to uradi ili ko ga nije savetovao da to ne uradi? To će svi pamtiti – kako se poneo prema Dajani nakon njene smrti. Izaći pred sve i nazvati je paranoičnom", napisao je neko.

Vilijamova planetarna popularnost drastično opada, naročito zbog trenutnog odnosa prema Kejt i toga što nije javno stao u njenu odbranu.

"Izgubio je dobrodušnost, ljubav i pažnju koju je imao kao Dajanin sin. Mislio je da će zauvek biti zaštićen pod njenim okriljem ma šta uradio. Ali najgore je to što se nikad nije zauzeo za nju i što je stalno podržavao Čarlsa i Kamilu, a pre svega što je održao taj užasan govor u kom je Dajanu nazvao paranoičnom i okrivio je da je povredila porodicu. On je odbacio sve ono što je Dajana doživela u kraljevskoj porodici, okrivio je nju za sve, a nikada nije govorio o tome kako su se Kamila i Čarls odnosili prema njoj", drugi je komentar na Tviteru.

Osim toga, Vilijam je stao uz Kamilu i u njenoj nameri da postane kraljica, te u medijima uvek bio uz nju, iako se trudila da ukalja ime njegove majke.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: