Aktuelno 3

14.05.2024.

18:50

Poznati glumac o borbi sa teškom bolešću: "Telo je odustalo"

Glumac Edvard Džejms Olmos otkrio je da je očekivao da će umreti od raka grla.

Izvor: cdm.me

Poznati glumac o borbi sa teškom bolešću: "Telo je odustalo"
Foto: Profimedia/Kevin Winter

Podeli:

On je izneo detalje o razornoj bolesti, mučnom lečenju i o novom životu uz čudesni oporavak.

Olmos je rekao da 2022. nije bio siguran da li će se probuditi, osećao je kako mu telo odustaje nakon što ga je razorio rak, uz jake tretmane zračenja i hemioterapije.

"To mi je palo na pamet mnogo, mnogo puta tokom procesa, jer ne možete da gutate, ne možete da pričate, ne možete da jedete, ne možete da pijete, ne možete ništa da uradite", rekao je.

On je naveo da je taj tretman protiv raka toliko težak da te "obično ubije".

Međutim, glumac je uspeo da se izvuče i sada ima "novi život" i veoma je zahvalan što ponovo može da uživa u svojoj pet decenija dugoj glumačkoj karijeri. Dobitnik Emija i Zlatnog globusa rekao je da je njegov rad u filmovima i na televiziji "suština života" za njega sada.

Olmos je rekao da je najteže vreme za njega bilo na kraju lečenja.

"Imao sam poslednji tretman 20. decembra 2022, a naredna dva–tri meseca su bili najteži na celom putu", rekao je on.

"Kada su prekinuli sve hemioterapije, sve zračenje i sve tretmane, telo je odustalo… I tada je postalo zaista teško. Ali posle toga, u 90–100 dana, bio sam u mnogo boljoj formi. I danas se osećam veoma snažno i radim dosta fizičkih vežbi."

Rekao je da su mu medicinski tretmani spalili grlo i limfne čvorove i da je morao da se hrani putem infuzije.

"Obično te ubije tretman, jer ono što se na kraju desi to oslabi telo zbog hemioterapije, uništi sva bela krvna zrnca. I ono što se na kraju dešava je da nemate imuni sistem. Dakle, da sam imao loše bubrege, loše srce, loša pluća, bilo šta loše, ne bih bio ovde trenutno. Hvala bogu da je moje telo bilo dobro."

U centru njegovog oporavka je njegova posvećenost poslu, rekao je.

"To je suština življenja. Koja je tvoja svrha? I veoma sam zahvalan što nastavljam da radim i što mogu da radim filmove, za televiziju, predstave i pozorišne predstave", rekao je on.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: