Nova vest

Irska

Svet

Gde su radnici najproduktivniji?

Ne stvaraju svi radni sati istu ekonomsku vrednost. Razlika na vrhu je zapanjujuća: Irska generiše više od 50% veću vrednost po satu od većine razvijenih ekonomija.

13:33

19.4.2026.

133 d

Aktuelno

Umrla legendarna Moja Brenan

Moja Brenan, pevačica čuvenog irskog folk sastava "Clannad", jedna od najvažnijih figura keltske muzike u svetu, umrla je u 73. godini, prenose irski mediji.

16:45

14.4.2026.

137 d

Svet

Irska na udaru rastućih pretnji: "Primorani smo da delujemo"

Irska planira da unapredi radarske i podmorske nadzorne kapacitete i pojača saradnju sa članicama NATO-a zbog rastućih hibridnih pretnji u oblasti severnog Atlantika, navodi se u prvoj nacionalnoj strategiji pomorske bezbednosti Irske, objavljenoj danas.

18:04

25.2.2026.

185 d

Evrovizija 2026

Pobednik Evrovizije vraća trofej VIDEO

Čarli Mekgetigan, irski pevač koji je zajedno sa Polom Haringtonom pobedio na Pesmi Evrovizije 1994. godine, najavio je da će vratiti svoj trofej u znak protesta protiv daljeg učešća Izraela na ovom muzičkom takmičenju.

12:01

13.12.2025.

260 d

Svet

Panika na ostrvu; Stiže oluja koja preti da potopi Britaniju

Britanska Meteorološka služba izdala je danas upozorenje na jake vetrove, obilne kiše i poplave za delove Velike Britanije i Irske koje donosi oluja Bram, koja će sutra pogoditi to područje a nevreme koje se očekuje ocenjeno je kao "opasno po život".

22:56

8.12.2025.

264 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu