Aktuelno 0

15.04.2024.

20:20

Princu Hariju zvanično ukinuta policijska zaštita

Sud u Londonu odbio je žalbu princa Harija na odluku britanske vlade da mu se ukine policijska zaštita kada boravi u Velikoj Britaniji, rekao je danas portparol suda.

Izvor: Tanjug

Princu Hariju zvanično ukinuta policijska zaštita
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Podeli:

Tužbu protiv ove odluke britanske vlade Hari je podneo Višem sudu u Londonu nakon što je britansko ministarstvo unutrašnjih poslova u februaru 2020. godine odlučilo da mu se ukine lično policijsko obezbeđenje dok boravi u Velikoj Britaniji, prenosi Rojters.

Princ Hari je, zajedno sa ostalim višim članovima kraljevske porodice, uživao punu bezbednosnu zaštitu britanske policije sve dok se nije povukao sa svih kraljevskih dužnosti i u martu 2020. godine se preselio u Kaliforniju sa svojom suprugom Megan.

Njegovi advokati su na ročištu održanom u decembru 2023. godine ukazali da je odluka da se princu Hariju ukine obezbeđenje nezakonita, nepravedna i neopravdana.

Pravni tim koji je zastupao britansku vladu je predočio je da nije doneta odluka da se princu Hariju uskrati zaštita već da je neće imati po istom osnovu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: