Aktuelno 3

14.04.2024.

17:43

Kraljica Elizabeta ostavila više novca Hariju nego Vilijamu: Evo šta je razlog

Kada je kraljica u 96. godini umrla, piše The Mirror, ostavila je braći 14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Izvor: Večernji.hr

Kraljica Elizabeta ostavila više novca Hariju nego Vilijamu: Evo šta je razlog
Profimedia

Podeli:

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti Čarls postaje kralj, a Vilijam princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika, ukratko pravo bogatstvo.

S druge strane, princ Hari tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, treba da živi svoj život u SAD-u sa suprugom Megan Markl te nije nasledio nikakve druge kraljevske rezidencije.

Podsetimo, britanska kraljevska porodica posljednjih godina se susrela s brojnim krizama. Osim bolesti kralja i Kejt Midlton koja je šokirala javnost, monarhiju se pogodili skandali i nesloga u najužem krugu, a najdramatičnije je bilo preseljenje Harija i Megan u SAD pre tri godine.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: