Aktuelno 0

12.04.2024.

13:16

Drejk oslobođen optužbi za smrt 10 osoba

Američki reper Drejk oslobođen je krivice zbog pogibije 10 osoba na koncertu na muzičkom festivalu Astroworld 2021. godine u Hjustonu.

Izvor: Tanjug

Drejk oslobođen optužbi za smrt 10 osoba
Profimedia

Podeli:

Drejk je na koncertu nastupao kao specijalni gost repera i zvezde festivala Trevisa Skota.

Na kraju koncerta, 5. novembra 2021. godine, Drejk je pevao sa Skotom, kada je došlo do incidenta u kojem se publika uskomešala do te mere da mnogi nisu mogli da dišu, niti da pomeraju ruke i noge.

Vlasti i organizatori festivala su rekli da su pokušali da prekinu koncert, navodi AP.

Porodice 10 preminulih osoba, kao i stotine koje su bile povređene, tužile su Drejka, Skota i promotera festivala Lajv nejšn, kao i još desetine pojedinaca i entiteta.

Tuženi, među kojima su Drejk i Skot, tražili su od sudije Kristen Hokins da odbaci tužbe protiv njih, što je ona i učinila.

Drejkovi advokati su rekli na saslušanju 1. aprila u Hjustonu da on nije bio zadužen za organizaciju koncerta, i da zato nije odgovran za smrtne slučajeve i povrede.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

15 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: