Zdravlje

Subota, 25.11.2023.

11:15

U većini crnogorskih opština evidentirana šuga

U Crnoj Gori je u većini opština detektovana šuga, a za nepunih mesec dana Institut za javno zdravlje Crne Gore evidentirao je 55 slučajeva tog zaraznog oboljenja.

Izvor: Tanjug

U većini crnogorskih opština evidentirana šuga
Foto:Shutterstock/goffkein.pro

Kako je navedeno na portalu RTCG, najviše obolelih u navedenom periodu bilo je u Podgorici (20), Beranama (12) i Rožajama (5).

"Uglavnom se radi o pojedinačnim slučajevima oboljevanja ili u krugu porodice. Nije registrovano oboljevanje u epidemijskoj formi. Broj registrovanih slučajeva skabijesa (šuga) u istom periodu prošle godine bio je 47", saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

Navodi se i da je epidemiološka situacija u ovom momentu stabilna i uobičajena, s obzirom na to da se u poslednjih deset godina na teritoriji Crne Gore na godišnjem nivou registruje od 190 do 900 obolelih od te bolesti, dok na mesečnom nivou taj broj varira od 10 do 70.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: