Međunarodni kongres spinalne hirurgije u Nišu u oktobru

U Nišu će se od 4. do 7. oktobra održati Medjunarodni kongres iz spinalne hirurgije, na kojem se očekuje oko 500 učesnika iz sveta, kao i 117 naučnika Međunarodne neurohirurške zajednice.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

15:34

Međunarodni kongres spinalne hirurgije u Nišu u oktobru
Foto: Thinkstock

Kako je naveo neurohirurg Lukas Rasulić, organizacija skupa je došla u fazu "finih podešavanja", a na Kongresu će svi zainteresovani imati priliku da čuju sve moguće aspekte lečenja pacijenata sa svim vrstama oboljenja kičmenog stuba, od degenerativnih oboljenja, povreda, tumora...

Istovremeno će u Kliničkom centru Niš biti organizovani edukacioni kursevi, rekao je Rasulić i dodao da će na tim kursevima biti demonstrirane najnovije tehnike lečenja tih pacijenata.

"Radi se o multidisciplinarnom kongresu koji se odnosi na najnovija saznanja, savremene trendove i buduće pravce razvoja, kao i protivrečnosti u primeni svih tih saznanja u svakodnevnoj praksi u lečenju naših pacijenata, a u kontekstu savremene bolesti oboljenja kičmenog stuba", naveo je Rasulić na konferenciji za novinare.

Kongres se organizuje u Nišu u saradnji Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Niš, a odvijaće se kao združena aktivnost Udruženja neurohirurga Rusije, Srbije, Asocijacije spinalnih hirurga Rusije i Komiteta Svetske organizacije za spinalnu hirurgiju neorohirurga, kao i Udruženja iz Hrvatske i Jugoistočne Evrope.

Pokrovitelj Međunarodnog kongresa spinalne neurohirurgije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Neurohirurg Nebojša Stojanović iskazao je zadovoljstvo što će se posle dugogodišnje neurohirurške prakse i prakse u spinalnoj hirurgiji u Nišu održati jedan ovako značajni svetski skup.

"Taj skup je došao posle jednog dugogodišnjeg angažovanja velike grupe lekara u Kliničkom centru Niš da spinalnu hirurgiju dovede na jedan svetski nivo. Klinički centar Niš je prepoznat i na osnovu svega toga mi smo dobili čast da organizujemo taj skup", kazao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, na skupu će pored upoznavanja sa osnovnim principima biti prezentovane najnovije mogućnosti u lečenju spinalne hirurgije.

"Novi Klinički centar je brzo dobio mogućnost da kroz prizentaciju svojih mogućnosti dodje do razvoja nečega što do sada nismo imali, a to je jedan vrhunski nivo prihvatanja pacijenata sa teškim obolenjima kičmnog stuba", kazao je Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: