Rusi moraju na more zbog zdravlja

Mali Rusi uskoro neće imati izbora - moraće da idu na more i to po "sili zakona", navodi sajt 7sur7.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

19:09

Default images

Ruski poslanici upravo razmatraju jednu ovakvu ideju koja će imati za cilj da "poboljša zdravlje dece njihovim produženom izlaganjem svežem vazduhu i slanoj vodi".

Sva ruska deca, starosti od četiri do 15 godina, moraće, htela to ili ne, da svake treće godine provedu mesec dana na moru. Roditelji dece koja se ne budu odazvala ovoj naredbi, biće kažnjeni, kazao je inicijator ovog projekta Mihail Emeljanov. Ipak, svi oni koji se boje da svoju decu puste samu, moćiće da im se pridruže.

Projekat, koji će finansirati vlada, koštaće oko tri milijarde evra godišnje, a u tu sumu biće uračunati troškovi ekskurzija, medicinske nege, smeštaja i hrane.

Poslanici koji se protive ovoj inicijativi ističu da je ona dostojna "vojne operacije u sovjetskom maniru".

"Roditelji treba da imaju slobodu da odluče šta je najbolje za njihovu decu. Ovakav vid dečjeg raspusta je karakterističan za sovjetsko doba kada su svake godine milioni dece slati u letnje kampove u kojima su bili indoktrinirani", navode nezadovoljni deputati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: