Bol ispod levog rebra

Imam 55 godina, žena dijabetičar 3 godine. Često nakon obroka imam bolove ispod levog rebra. Bol traje po 10-15minuta, ponekad prođe sam, a nekad uzmem famotidin. Od čega to potiče i čime se leči?

Podeli

Sama lokalizacija Vašeg bola ne može nam ukazati na pravu dijagnozu. Niste naveli da li osim bola imate i neke druge tegobe, npr. osećaj nadutosti, mučninu, gađenje, nagon na povraćanje, gorušicu, da li se bolovi javljaju nakon neke određene vrste hrane. U svakom slučaju, nakon osnovnih laboratorijskih analiza, neophodno je uraditi ultrazvučni pregled abdomena, a u zavisnosti od prisutnosti ili odsustva gore navedenih tegoba Vaš doktor će Vas uputiti specijalisti gastroenterologu.

Dr Andrijana Jocić, Lekarinfo.com

Pitajte lekara

Žlezde korone penisa

Po obodu glavića penisa imam neke sitne bubuljice koje su mi se pojavile još u pubertetu dok nisam ni imao odnose. Zanima me šta bi to moglo biti i da li je moguće da ih se rešim. Napominjem da ne osećam nikakav svrab, peckanje i slično.

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 11:51 Komentara: 2

Čir na želucu

Interesuje me da li je moguće utvrditi gastritis ili čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu pomoću krvi, odnosno prisustvom heliko bakterije? Ja nisam u stanju da uradim gastroskopski pregled, pre 2 godine sam bila na skeneru abdomena, interesuje me da li je pregled rentgenom pomoću kontrastnog sredstva opasan u smislu prevelikog zračenja?

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:52 Komentara: 0

Povišena temperatura

Već godinu dana imam povišenu temperatutu koja se kreće u intervalu od 37 do 37,5 ali samo mi se javlja u popodnevnim časovima. Uradio sam mnoge analize i ništa nije pokazano. Kks uredna, se, crp, rf negativni, ultrazvuk stomaka uredan, i rtg pluća. Imam 23 godine.

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:42 Komentara: 0

Konstantan kašalj

Imam problem sa kasljem. Problem je manji u toku dana (ređe kasljem) ali uveče pred spavanje dolazi do napada. Bio sam na rentgenu (snimao pluća) i sve je u redu. Takođe sam bio na ultrazvuku bubrega, uradio analizu štitne žlezde, vadio krv, mokraću i svi testovi su u redu. U toku dana mi se dešava da mi se zapuši nos i slabije dišem na jednu stranu. Kada kašljem, kašljem sa šlajmom. Kao da mi se nešto sliva niz nos u grlo i to me tera na kašalj. Da li imate neki predlog? Imam 105 kg, 185cm i 30 godina. Napominjem da sam bio već kod 3,4 lekara, kako specijalista tako i lekara opšte prakse i sve bezuspešno. Pio sam i razne sirupe protiv kašlja, alergije, i ništa nije pomoglo.

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:40 Komentara: 0

Mišići potkolenice

Malo duže od godinu dana imam problem sa zadnjim mišićem desne potkolenice i to u obliku zatezanja do bola pri hodanju uzbrdo dok hodanjem po ravnom i nizbrdo ovih simptoma nema. Fizijatar mi je prepisao gel i naproksen 375mg 2x1, rezultata nema. Svakodnevno pešačim oko 6km zbog zdravlja i održavanja kondicije.

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:38 Komentara: 0

Hemoroidi

Imam problem sa hemoroidima. Najvise me muči svrab, šta da koristim? Imam 27 godina i koristim za sada samo mast. Inače, nekada se povuku. Traje već 2 godine.

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:37 Komentara: 2

Voda u zglobovima

Imam 32 godine, žensko sam. Moje radno mesto zahteva dosta rada za računarom što znači mnogo sedenja i imam problema sa zglobovima. Tačnije, mislim da je to višak vode u organizmu jer su mi zglobovi konstantno otečeni bez obzira da li je leto ili zima. Napominjem i da sam išla na preglede kod lekara, vadila krv, i da je doktorka došla do istog zaključka. Kako da rešim taj problem?

Pitajte lekara ponedeljak 7.02. 10:32 Komentara: 1

Lekovi u trudnoći

Koliko treba da prođe od korišćenja leka famotidina i tazarotina (gela protiv akni) da bi se planirala trudnoća? Da li prilikom zatrudnjivanja mogu da se koriste dodaci gvožđa?

Pitajte lekara petak 28.01. 11:43 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu