Ishrana 0

22.04.2024.

21:47

Pet grešaka u ishrani koje uzrokuju natečenost i kesice ispod očiju

Taman kada ste mislili da imate pod kontrolom raspored spavanja, vaše područje ispod očiju još uvek ne može ili ne želi da sarađuje.

Izvor: Klix.ba

Pet grešaka u ishrani koje uzrokuju natečenost i kesice ispod očiju
Shutterstock/sruilk

Podeli:

Možda se budite frustrirani kada vidite natečene kesice ispod očiju, ali nemojte da se obeshrabrite. Osim spavanja, vaša ishrana može da doprinese i problemima s kožom ispod očiju.

Ovih pet grešaka u ishrani može da dovede do stvaranju vrećica ispod očiju.

Ne pijete dovoljno vode

Dehidracija takođr može uzrokovati zadržavanje vode u telu, što može dovesti do nadutosti. Pijte puno vode tokom dana kako biste pomogli svom telu da izbaci višak tečnosti i da ostane hidrirano.

Jedete puno prerađene hrane

Prerađena hrana sadrži puno natrijuma, konzervansa i drugih sastojaka koji mogu uzrokovati upalu i natečenost. Konzumirajte ishranu bogatu celovitom hranom bogatom hranjivim materijama kao što su voće, povrće, celovite žitarice i  proteini.

Unosite previše soli

Prerađena hrana često ima puno soli u sebi, a prekomerna konzumacija soli može uzrokovati zadržavanje vode u telu, što rezultira natečenošću lica i očiju. Da biste ograničili unos soli, kuvajte sa začinskim biljem i začinima umesto soli i izbegavajte prerađena i upakovana jela sa visokim sadržajem natrijuma.

Ne jedete dovoljno vlakana

Dijeta s malo vlakana može da uzrokuje zatvor i nadimanje, što može da dovede do natečenost lica i očiju. Da biste podstakli dobru probavu i smanjili upalu, jedite puno hrane bogate vlaknima, uključujući voće, povrće, celovite žitarice i mahunarke.

Konzumirate previše šećera

Važno je jesti poslastice u umerenim količinama, posebno ako ste zabrinuti za svoju kožu. Prekomerna konzumacija šećera može dovesti do upale u telu, što može doprineti nadutosti i vrećicam ispod očiju. Smanjite unos slatkih jela i pića u korist prirodnih zaslađivača poput voća ili meda.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: