Ishrana 0

22.04.2024.

21:47

Pet grešaka u ishrani koje uzrokuju natečenost i kesice ispod očiju

Taman kada ste mislili da imate pod kontrolom raspored spavanja, vaše područje ispod očiju još uvek ne može ili ne želi da sarađuje.

Izvor: Klix.ba

Pet grešaka u ishrani koje uzrokuju natečenost i kesice ispod očiju
Shutterstock/sruilk

Podeli:

Možda se budite frustrirani kada vidite natečene kesice ispod očiju, ali nemojte da se obeshrabrite. Osim spavanja, vaša ishrana može da doprinese i problemima s kožom ispod očiju.

Ovih pet grešaka u ishrani može da dovede do stvaranju vrećica ispod očiju.

Ne pijete dovoljno vode

Dehidracija takođr može uzrokovati zadržavanje vode u telu, što može dovesti do nadutosti. Pijte puno vode tokom dana kako biste pomogli svom telu da izbaci višak tečnosti i da ostane hidrirano.

Jedete puno prerađene hrane

Prerađena hrana sadrži puno natrijuma, konzervansa i drugih sastojaka koji mogu uzrokovati upalu i natečenost. Konzumirajte ishranu bogatu celovitom hranom bogatom hranjivim materijama kao što su voće, povrće, celovite žitarice i  proteini.

Unosite previše soli

Prerađena hrana često ima puno soli u sebi, a prekomerna konzumacija soli može uzrokovati zadržavanje vode u telu, što rezultira natečenošću lica i očiju. Da biste ograničili unos soli, kuvajte sa začinskim biljem i začinima umesto soli i izbegavajte prerađena i upakovana jela sa visokim sadržajem natrijuma.

Ne jedete dovoljno vlakana

Dijeta s malo vlakana može da uzrokuje zatvor i nadimanje, što može da dovede do natečenost lica i očiju. Da biste podstakli dobru probavu i smanjili upalu, jedite puno hrane bogate vlaknima, uključujući voće, povrće, celovite žitarice i mahunarke.

Konzumirate previše šećera

Važno je jesti poslastice u umerenim količinama, posebno ako ste zabrinuti za svoju kožu. Prekomerna konzumacija šećera može dovesti do upale u telu, što može doprineti nadutosti i vrećicam ispod očiju. Smanjite unos slatkih jela i pića u korist prirodnih zaslađivača poput voća ili meda.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: