Nova vest

ostavka

Svet

Makron: Moj mandat će trajati do kraja 2027. godine

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da će nastaviti da obavlja svoj mandat do kraja 2027. godine, odbacujući spekulacije da bi mogao da bude pod pritiskom da podnese ostavku ako vlada izgubi poverenje na glasanju u parlamentu narednog meseca.

17:40

29.8.2025.

223 d

Svet

Skandal trese špansku vladu; Usledila ostavka

Bliski saradnik španskog premijera Pedra Sančeza podneo ostavku zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, što predstavlja novi udarac za Špansku socijalističku partiju, samo nekoliko nedelja nakon izbijanja niza korupcionaških skandala.

17:47

5.7.2025.

278 d

Region

Premijer Rumunije podneo ostavku

Rumunski premijer Marsel Čolaku rekao je danas da podnosi ostavku na tu funkciju nakon sastanka vladajuće koalicije na kojem se razgovaralo o rezultatima prvog kruga predsedničkih izbora i lošeg rezultata kandidata vladajuće koalicije.

18:43

5.5.2025.

339 d

Konstatovana ostavka Vučevića

Šta čeka Srbiju? Rok je 30 dana

Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku predsednika vlade Miloša Vučevića čime je celoj vladi prestao mandat i počeo da teče rok od 30 dana za izbor novog premijera i članova vlade.

11:44

19.3.2025.

386 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

MasterChef Srbija

Ognjen nedvosmislen: "Drago mi je što ide kući"

Kome je drago što je otišao kući, a ko je njegovim odlaskom izgubio podršku? Ko misli da će tim Jug-Istok prodisati, a ko misli da će biti u “još većem paklu”.

23:09

9.4.2026.

7 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu