Nova vest

Turski tok

Svet

Mađarska zagrmela: "Ukrajina vodi rat protiv nas"

Udari ukrajinskih oružanih snaga na infrastrukturu gasovoda "Turski tok" u Rusiji istovremeno predstavljaju napad na suverenitet Mađarske koja se uglavnom snabdeva energentima preko ove rute, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

18:30

2.4.2026.

12 d

Svet

Napadnut "Turski tok"

Sinoć se dogodio novi napad dronom na objekat izvoznog gasovoda "Turski tok", saopštio je ruski "Gasprom".

10:52

2.4.2026.

12 d

Svet

Izvoz ruskog gasa preko Turskog toka porastao 7,3 odsto

Izvoz ruskog gasa u Evropu preko gasovoda Turski tok porastao je za 7,3 odsto međugodišnje u prvoj polovini 2025. na 8,3 milijarde kubnih metara (bcm), pokazali su proračuni agencije TASS zasnovani na podacima koje je dostavila mreža ENTSOG.

17:45

2.7.2025.

286 d

Svet

Rusija povećala izvoz gasa

Rusija je u periodu januar-mart povećala izvoz gasa u Evropu preko gasovoda Turski tok za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine na 4,51 milijardu kubnih metara, prenosi TASS, pozivajući se na podatke Evropske mreže operatera prenosnog sistema za gas.

9:48

2.4.2025.

377 d

Svet

Slovačka obezbedila snabdevanje ruskim gasom

Slovačka je od 1. februara počela da uvozi ruski gas preko gasovoda Turski tok i očekuje da će se isporuke udvostručiti od aprila, izjavio je danas predsednik slovačke gasne kompanije SPP Vojteh Ferenc.

8:06

7.2.2025.

431 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Umrla legendarna Moja Brenan

Moja Brenan, pevačica čuvenog irskog folk sastava "Clannad", jedna od najvažnijih figura keltske muzike u svetu, umrla je u 73. godini, prenose irski mediji.

16:45

14.4.2026.

8 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu