Nova vest

Evropska unija (EU)

Trampov čovek je kod Putina

Celom svetu preti opasan presedan

Šefica EU za spoljnu politiku Kaja Kalas izrazila je otvorenu bojazan da bi današnji sastanak američkog posebnog izaslanika Stiva Vitkofa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom mogao dovesti do toga da sav pritisak padne na Ukrajinu.

14:58

2.12.2025.

133 d

Svet

Tramp upozoren; "Crvena linija" je postavljena

Napori američkog predsednika Donalda Trampa sa ciljem postizanja mira u Ukrajini ne smeju da dovedu do toga da ruski predsednik Vladimir Putin izbegne odgovornost za ratne zločine, upozorio je danas evropski komesar za pravosuđe i demokratiju Majkl Mekgrat.

7:42

1.12.2025.

135 d

Aktuelno

EU protiv AI

Evropska komisija predstavila je alat za uzbunjivače u sferi veštačke inteligencije.

8:05

30.11.2025.

135 d

Aktuelno

Evropska unija opet nešto razmatra

Evropska komisija najavila je da će u narednih 45 radnih dana razmotriti da li Apple Ads i Apple Maps potpadaju pod stroža pravila Zakona o digitalnim tržištima (DMA).

17:40

28.11.2025.

137 d

Svet

Gasprom upozorio: Evropo, pazi se

Evropa rekordnim tempom troši gas iz svojih podzemnih skladišta i time značajno smanjuje ukupne rezerve, saopštila je ruska energetska firma Gasprom.

14:38

28.11.2025.

137 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Umrla legendarna Moja Brenan

Moja Brenan, pevačica čuvenog irskog folk sastava "Clannad", jedna od najvažnijih figura keltske muzike u svetu, umrla je u 73. godini, prenose irski mediji.

16:45

14.4.2026.

15 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu