Znojavi dlanovi? Zaboravite na iPhone 5S

Apple je saopštio da osobe kojima se znoje dlanovi imaju problema pri korišćenju iPhonea 5S i njegovim novim skenerom za otisak prsta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.09.2013.

20:52

Default images

Novi Appleov iPhone 5S dobio je i novu, do sada nekorišćenu tehnologiju na ovim smartfonima, a to je skener otiska prsta.

Međutim, problem se pojavio kada osobe kojima se znoje dlanovi nisu mogle da ga otključaju jer uređaj nije prepoznavao njihove otiske.

Ekipa koja je obavila testove je saopštila da skener ima poteškoća ukoliko su prsti prekriveni znojem, losionima i drugim tečnostima, a posebno ako su povređeni.

Tehnološki gigant je promovisao Touch ID tehnologiju kao novi način zaštite korisnika iPhonea u nadi da će time odbiti lopove i hakere. Međutim, novi iPhone 5C ne sadrži pomenutu tehnologiju.

Apple je saopštio da je skener kod iPhonea 5S efikasniji od onog koji koriste laptopovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: