Vrhunske PC igre u pokretu? Izgleda da je moguće uz Steam Deck konzolu kompanije Valve VIDEO

Valve je predstavio Steam Deck, svoju prenosnu konzolu za igranje igara. Kao i Nintendo Switch, ima podršku za priključak koji povezuje uređaj sa televizorom. Ipak, Dock morate da kupite odvojeno, ali vaše igre iz Steam biblioteke možete da igrate na ovoj konzoli.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.07.2021.

07:57

Default images

Cena će početi od 400 USD sa 64 GB interne memorije. Model od 530 USD ima 256 GB na SSD-u. Model od 650 USD ima 512 GB SDD interne memorije i ugravirano staklo protiv odsjaja. Svaki sistem ima microSD slot za dodatno skladištenje. Tehničke specifikacije za uređaj su 16 GB RAM-a i prilagođeni APU Zen 2 + RDNA 2 procesor. Njegov softver radi na SteamOS 3.0, koji je zasnovan na Linux-u, a radno okruženje je KDE Plasma.

Zajedno sa uobičajenim tasterima kontrolera, dva analogna tastera, dva "jastučića" i četiri dugmeta na glavnoj strani, Steam Deck takođe ima dva, osetljiva na dodir tastera koji igrači mogu da koriste za ponavljanje pokreta miša, što može biti važno za mnoge igre na računaru. Na zadnjoj strani konzole su i dva dodatna okidača za držanje. Ekran je 7-inčni ekran osetljiv na dodir.

Konzole će početi da se isporučuju ovog decembra u Severnoj Americi i Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: