Tehnopolis

Nedelja, 03.12.2023.

08:48

Uskoro ćete zvanično moći da koristite svoj Android telefon kao veb kameru

Microsoftova Phone Link aplikacija bi uskoro mogla da pomogne korisnicima u obavljanju boljih video poziva, bez potrebe za ulaganjem u novu veb kameru.

Izvor: B92, Android Authority

Uskoro ćete zvanično moći da koristite svoj Android telefon kao veb kameru
Foto: PixieMe / Shutterstock.com

Veb kamere na većini Windows laptopova su u najvećoj meri beskorisne. Ukoliko da želite da izgledate dobro na pozivima, primorani ste da koristite eksternu veb kameru. Međutim, to bi uskoro moglo da se promeni.

Microsoft bi uskoro mogao da vam dozvoli da koristite svoj telefon kao veb kameru za Zoom ili Google Meet pozive.

Ovo je prvo primetio sajt Android Authority u izvornom kodu Microsoftove Phone Link aplikacije, a funkcija je još uvek u razvoju.

Phone Link, ili Your Phone kako je nazvan ranije, je zgodna aplikacija koja vam omogućava da povežete svoj Android telefon sa Windows laptopom, bežično prenosite podatke, vršite ili odgovarate na pozive i još mnogo toga.

Aplikacija već može da pristupi kameri vašeg pametnog telefona i obavlja video pozive putem telefona; Međutim, korišćenje kamere za video pozive na laptopu je novitet.

Iako deluje zanimljivo, funkcija bi bar na početku mogla biti dostupna samo nekim korisnicima. Iako je Phone Link aplikacija zgodna, njene odlične funkcije su ograničene na Samsungove vrhunske telefone. To znači da bi kvalitet mogao da postoji uveden, ali vaš telefon možda neće ispunjavati uslove.

Apple već nudi besprekorni kontinuitet kamere između iPhonea i MacBooka, ali ako imate Android telefon koji ispunjava uslove, to biste uskoro mogli da iskusite i na Windowsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: