Tajvanski univerzitet tuži Apple

Sudu u Teksasu podneta je tužba protiv kompanije Apple. Tužbu je podneo jedan tajvanski univerzitet, a sporni proizvod je virtuelni asistent Siri.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

10:43

Default images

Nacionalni univerzitet Cheng Kung tvrdi da Apple Siri nedozvoljeno koristi dva patenta koji se odnose na tehnologiju prepoznavanja govora. Oni traže zabranu proizvoda, ali i odgovarajući odštetu.

Nije poznat iznos koji traže, ali kažu da on treba da bude određen na osnovu prodaje uređaja koji koriste Siri u Americi.

Pravni predstavnik Univerziteta kaže da ovim korakom žele da odgovore na tužbe koje strane kompanije podnose protiv tajvanskih firmi i da pomognu lokalnoj industriji.

Da podsetimo, Apple se trenutno spori sa tajvanskom kompanijom HTC, koju je tužio za nedozvoljeno korišćenje patenata.

Univerzitet se, međutim, možda ne zaustavi na Appleu, jer kažu da trenutno istražuju da li se njihova tehnologija koristi i od strane Microsofta i Googlea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: