Sva tri operatora potvrdila - iPhone stiže

Nakon izjava generalnog direktora Telekoma Predraga Ćulibrka o dolasku iPhonea u Srbiju i potpisivanja ugovora sa kompanijom Apple, kompanija iz Kupertina i zvanično je objavila da iPhone dolazi u našu zemlju. Operatori su se ipak stidljivije nego očekivano oglasili.

B92
Podeli

Vip je prvi od operatora u Srbiji koji se oglasio povodom najave kompanije Apple da će iPhone 6 i 6 Plus od 31. oktobra biti dostupan i u našoj zemlji.

Vip je spreman da korisnicima u Srbiji ponudi iPhone 6 i 6 Plus čim RATEL izda potvrdu o usaglašenosti ovih uređaja sa lokalnim propisima o radio i telekomunikacionoj opremi, stoji u saopštenju kompanije.

Pošto je Apple zvanično najavio svoj dolazak u Srbiju, Vip se nada da će RATEL svoju potvrdu učiniti istovremeno dostupnom svim mobilnim operatorima i omogućiti im da svi započnu prodaju ovog modela.

Vip korisnicima takođe obećava konkurentnu ponudu i najbolju korisničku ponudu uz iPhone 6 i 6 Plus pošto su oba uređaja već testirana u Vip mreži, navodi se iz ove kompanije.

Telenor se takođe oglasio povodom dolaska iPhonea u Srbiju saopštenjem u kom stoji da će iPhone uređaji u ponudi kompanije biti od 31. oktobra.

Kompanija takođe obaveštava sve zainteresovane korisnike da mogu odmah da se prijave na listu zainteresovanih za uređaje iPhone 6 i iPhone 6 Plus slanjem svojih podataka na adresu prodaja@telenor.rs (ime, prezime i mejl adresa), a rezervacija uređaja (pre-order) počinje od 24. oktobra putem Telenorovog sajta (link će biti objavljen naknadno).

Treći se oglasio Telekom, koji je prvi otvoreno govorio o dolasku iPhonea u Srbiju.

"Poslovna saradnja kompanija Apple i Telekom Srbija uspešno je dovela do zvaničnog starta prodaje iPhone uređaja 31. oktobra, u okviru mt:s ponude. Tako će se jedan od najaktuelnijih mobilnih uređaja naći u našoj ponudi nedugo nakon svetske premijere", navodi mt:s.

Kako se dodaje, rezervacija će biti ponuđena korisnicima putem preorder aplikacije od 24. oktobra na mts.rs/iphone, a 14. oktobra se najzainteresovaniji korisnici mogu se i registrovati za ove modele na webshop@telekom.rs.

Direktor Telekoma Predrag Ćulibrk objavio je gostujući na RTS-u u martu ove godine da je posle dugih pregovora dogovor postignut i da nije u pitanju neki memorandum ili pismo o namerama, već pravi ugovor, kojim je ceo posao definitivno dogovoren.

"Na proleće će Telekom korisnicima ponuditi iPhone telefone", rekao je Ćulibrk.

On je naveo da su u toku testiranja uređaja, kao i da je dogovor sa Appleom višestruko značajan jer će preseći "sive kanale" kojima iPhone ilegalno stiže do korisnika, bez plaćanja poreza i carine.

Tom prilikom nije objavljeno kolika će cena uređaja biti, niti kakav će status Srbija imati na AppStoreu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.